Open menu

MODINT Verzekeringsdienst

Wij helpen u graag!
Vragen of meer informatie? Bel 010 - 288 49 70

MKB Verzuim-ontzorgpakket. Volledige ontzorging voor kleinere werkgevers

Een langdurig zieke medewerker? Dat is veel 'gedoe', zeker als kleine werkgever. Een langdurig zieke medewerker betekent 2 jaar het loon doorbetalen, ben je verantwoordelijk voor re-integratie en krijg je te maken met interventiekosten. Het kost dus naast veel tijd óók veel geld. Modint Verzekeringsdienst heeft zich daarom altijd sterk gemaakt voor de MKB verzuim-ontzorgverzekering. In samenwerking met Modint kunnen we jou twee nieuwe varianten (variant 2 en 3) aanbieden. Deze varianten zijn speciaal ontwikkeld om het MKB in jouw branche te ontzorgen. Hiermee wordt jij als kleine werkgever ontzorgt op het gebied van ziekteverzuim en bieden we dekking voor het financiële risico van je bedrijf.

Hoe ziet de inhoud van het MKB Verzuim-ontzorgpakket eruit?

Onderdeel 1: Arbodienst
Wij bieden u ondersteuning en begeleiden u rondom het gehele proces van ziekteverzuim van uw zieke medewerkers. U krijgt deskundige hulp bij de re-integratie van uw zieke medewerkers, zodat u medewerkers weer snel kunnen terugkeren op de werkvloer. 

Onderdeel 2: Ziekteverzuimverzekering 
Als werkgever bent u wettelijk verplicht om het loon van uw zieke medewerker maximaal twee jaar door te betalen. Met de Modint Ziekteverzuimverzekering, betaalt de verzekeraar deze loonkosten gedurende twee jaar aan u door. 

Onderdeel 3: De Verzuimregisseur
Onderdeel van uw ziekteverzuimverzekering is ons innovatieve en unieke concept De Verzuimregisseur. Hiermee bieden we voor u als werkgever belangrijke ondersteuning tijdens het verzuim van uw medewerker(s). Wij beantwoorden alle vragen rondom verzuim, re-integratie, arbo en UWV-dossiers en gaan proactief voor u aan de slag. Zo zorgen we er samen voor dat uw medewerker zo snel als mogelijk weer aan het werk is.

Keuze uit 3 varianten:

arbodienst + verzuimverzekering

 • Interventiekosten worden beperkt vergoed.
 • Het premierisico is standaard.

arbodienst + verzuimverzekering + MKB dienstverlening

 • Interventiekosten worden volledig vergoed.
 • Het premierisico is standaard.
 • Er geldt een all-in service: geen extra facturen én ontzorgdiensten rondom re-integratie zijn inbegrepen.

Arbodienst + verzuimverzekering + MKB dienstverlening uitgebreid

 • Ook wel bekend als de verzuim-ontzorg-oplossing.
 • Interventiekosten worden volledig vergoed.
 • Het premierisico is beperkt tot 25%. Heeft u in een jaar veel verzuim waarbij normaal gesproken de premie flink verhoogd zou worden? Bij deze variant is dit maximaal 25%.
 • Er geldt een all-in service: geen extra facturen én ontzorgdiensten rondom re-integratie zijn inbegrepen.

In dit overzicht vindt u een uitgebreide vergelijking tussen de verschillende varianten.

Vraag en antwoord

Premierisico

Als u een slecht jaar heeft gehad waarin veel medewerkers ziek zijn geworden, kan de premie van uw verzekering flink verhoogd worden. Door het premierisico op maximaal 25% te zetten komt u niet voor financiële verrassingen te staan.

 

Interventiekosten

Interventiekosten zijn kosten die worden ingezet voor een interventie (een actieve handeling) om verzuim te voorkomen of om herstel te bevorderen en de verzuimduur te beperken. Ook zijn er een aantal interventies die vanuit de wet verplicht zijn. Bij interventies kunt u denken aan bijvoorbeeld de inzet van een arbeidsdeskundige (met eventueel als vervolg een arbeidsdeskundig onderzoek), hulpverlening of coaching bij psychische of fysieke klachten, de inzet van een re-integratiebedrijf bij begeleiding naar ander passend werk bij een andere werkgever (spoor II-traject), schuldhulpverlening of maatschappelijk werk. De interventiekosten kunnen behoorlijk oplopen. Ter indicatie:

 • Een arbeidsdeskundige, vertrouwenspersoon of ergonoom vraagt zo'n € 140,- per uur.
 • Een werkplekonderzoek kost u al snel € 350,-.
 • Een arbeidskundig onderzoek kost rond de € 1.150,-.
 • Een spoor II-traject kan oplopen tot € 5.000,-.

Met het verzekeren van de interventiekosten die bij ziekteverzuim komen kijken, dekt u niet alleen het financiële risico af, maar wordt u ook geholpen bij de complexe werkgeversverplichtingen en -taken rondom de begeleiding en re-integratie van zieke medewerkers. Zo zorgt u dat uw werknemers zo snel mogelijk weer terugkeren op de werkvloer en u als werkgever aan uw verplichtingen voldoet.

Veel mkb’ers ervaren de verplichtingen als erg zwaar en oneerlijk. Zij hebben namelijk dezelfde verplichtingen en kosten als grotere werkgevers, terwijl zij vaak veel minder ervaring hebben met het begeleiden van langdurig zieke medewerkers. Daarnaast zijn de loondoorbetalingskosten makkelijker te dragen door grotere werkgevers en hebben zij ook meer re-integratiemogelijkheden binnen de eigen organisatie.

 

De vele verplichtingen en bijbehorende risico's leiden er onder andere toe dat kleinere werkgevers minder snel medewerkers in vaste dienst nemen. Als ondernemer in het mkb, loont het daarom om de MKB Dienstverlening Uitgebreid af te nemen.

Welk variant het beste bij uw bedrijf past, is volledig afhankelijk van de wensen die u heeft. In dit overzicht vindt u een uitgebreide vergelijking. Vindt u het lastig om een keuze te maken? Wij helpen u natuurlijk graag.

U krijgt een uniek en voordelig tarief voor zowel parttime als fulltime medewerkers.

U hoeft geen declaraties door te geven, het loon wordt maximaal 2 jaar automatisch aan u doorbetaald.

We geven u Poortwachtergarantie: eventuele loonsancties worden vergoed door de verzekeraar mits de adviezen worden nageleefd.

U ontvangt korting op de arbodienst doordat u het MODINT Verzuimpakket afsluit.

U krijgt deskundige hulp van een vaste casemanager rondom het gehele verzuimproces van uw zieke medewerkers.

Overstappen? Wij regelen alles met uw huidige verzekeraar en/of arbodienst.

Voordelen MKB Verzuim-ontzorgpakket

All-in service.

Beperkt risico op premiestijging.

Overstappen? Wij regelen het voor u.

Tips en adviezen van de Verzuimregisseur.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in, dan nemen onze specialisten contact met u op.