Open menu

MODINT Verzekeringsdienst

Wij helpen u graag!
Vragen of meer informatie? Bel 010 - 288 49 70

Controleer het verzekerde bedrag van de goederenvoorraad en inventaris

Vanwege de winkelsluitingen door de 2e lockdown is er bij veel ondernemers een stuk minder verkocht dan normaal. Dat kan tot gevolg hebben dat er minder is ingekocht en daardoor kunnen de gemiddelde voorraden bij mode-, interieur en textielleveranciers deze en komende periode hoger zijn. Wist je dat dit van invloed kan zijn op de goederen- en inventarisverzekering van het magazijn? Modint Verzekeringsdienst legt uit.

Wat is de goederen- en inventarisverzekering?

De goederen- en inventarisverzekering dekt schade aan de voorraad. Bijvoorbeeld wanneer de voorraad in het magazijn in rook opgaat door brand of als bij een inbraak voorraad gestolen wordt. Je voorraad kan bestaan uit goederen die bedoeld zijn voor de verkoop. Dit is inclusief de grond- en hulpstoffen die je gebruikt om producten te maken. Bijvoorbeeld halffabricaten, eindproducten, reinigingsmiddelen, brandstoffen en verpakkingen. Ontstaat er schade door bijvoorbeeld water of brand? Dan helpt de goederen- en inventarisverzekering je financieel zodat je snel weer aan de slag kan.

Wanneer het verzekerde bedrag van de voorraad verhogen?

Goederenvoorraad is verzekerd tot het door jou opgegeven verzekerd bedrag, dat ook op je polisblad staat. Dit is eveneens het bedrag waarover de premie wordt berekend. Speciaal voor Modint-leden is er via Modint Verzekeringsdienst gedurende een periode van 2 x zes weken een gratis overdekking van 30% voor goederen. Dat betekent dat je in die weken tot 30% extra voorraad kan hebben, die gratis meeverzekerd is. Als de voorraad hoger ligt dan de overdekking of langer aanwezig is dan de aangegeven zes weken, dan moet het verzekerd bedrag aangepast worden op de polis. Anders zou je bij een eventuele schade niet genoeg uitgekeerd krijgen om de volledige schade te vergoeden.

Heb je een vraag?

Heb je vragen over de goederen- en inventarisverzekering of wil je samen met een adviseur bekijken of je voorraad momenteel goed verzekerd is? Modint Verzekeringsdienst denkt graag met je mee. Vul onderstaand formulier in en maak een afspraak.

Hoe kunnen we je helpen?